Nieuws

Webinar 2 maart: Omgaan met data-gedreven beheer

Een kijkje onder de motorkap bij een van onze sponsoren de gemeente Zoetermeer.

Hoe prioriteer je grote vervangingsopgaven in de openbare ruimte? En hoe investeer je doelgericht in combinatie met andere opgaven zoals klimaatadaptatie en duurzaamheid? Het toepassen van data in het beheer biedt steeds meer de mogelijkheden om deze keuzen te maken. Op 2 maart 2021 organiseert CROW i.s.m. VNG en de gemeente Zoetermeer een webinar rond de vraag: Hoe kunnen we als beheerders goed omgaan met dit data-gedreven werken?

Read More

sLIM Masterclass over gezonde gebiedsontwikkeling

Op 17 februari (van 15.00 uur tot 17.00 uur) vindt een online masterclass plaats over gezonde gebiedsontwikkeling. Tijdens de sLIM Masterclass gaan verschillende sprekers in op de planologische praktijken en instrumenten die nodig zijn om gezond stedelijk leven te versterken. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de gezondheidsambities in het Bajeskwartier in Amsterdam.

Read More

Kick-off ‘MPS Challenge’: aan de slag met circulair vervangen.

Op donderdag 14 januari trapten we het jaar af met de eerste activiteit. Vijf sponsoren kwamen met een complex beheervraagstuk uit de praktijk. In de kick-off – onder leiding van Arthur Reuvers – kozen de aanwezige sponsoren uit deze onderwerpen hét beheervraagstuk waar we in de ‘MPS Challenge’ mee aan de slag gaan: ‘circulair vervangen’.

Read More

Eerste vak aan de WUR | Veel interesse en inschrijvingen!

De inschrijving voor het eerste vak aan de WUR voor beheerders is open en direct al meerdere aanmeldingen!

Dit is de start van een serie van in totaal 3 vakken op masterniveau. Er is ruimte voor 18 beheerders en 18 master studenten, dus wees er snel bij. Dit eerste vak richt zich op een integrale benadering van planning, ontwerp en beheer van de openbare ruimte. Het is uniek omdat beheerders én studenten samen werken en leren. De cursus is voor iedereen die met beheer te maken heeft. Is dit iets voor u óf voor iemand uit uw organisatie? Klik hier voor meer informatie. De cursus loopt van 15 maart tot en met 7 mei 2021. Inschrijven kan tot 7 februari a.s.

“In de belangrijke transities speelt beheer een grote rol”

Interview met MPS-promovendus Eva Duivenvoorden MSc

Eva Duivenvoorden (1995) startte in september haar PhD Managing Public Space en is daarmee de eerste promovendus binnen het Programma Managing Public Space van de Wageningen University & Research (WUR). De openbare ruimte is van grote sociale en economische waarde voor de samenleving. Maar die is juist ook onderhevig aan allerlei complexe vraagstukken als klimaataanpassingen, behoefte aan ontspanning, coronamaatregels en mobiliteit. Door de academische wereld aan die van beheer te verbinden kunnen we samen een duurzame, integrale aanpak vormgeven. En daarmee is Eva hard aan de slag.

Read More

Future Green City Talkshow ‘De openbare ruimte is er goed voor’ | 11 december a.s.

Een toekomstbestendige inrichting en vormgeving van de openbare ruimte is belangrijker dan ooit. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Wat is nou écht belangrijk voor een toekomstbestendige openbare ruimte, en hoe kunnen we ons steentje daaraan bijdragen? Ontdek het in de online Future Green City Talkshow ‘De openbare ruimte is er goed voor’ op 11 december (11.00-12.00), waarin interviewster Evanne Nowak de toekomst van onze leefomgeving bespreekt met zes inspirerende professionals, o.a. met Jaap Meindersma.

Read More

‘Beheer is dé discipline om leiding te geven aan een integrale programmering- en investeringsagenda’ | Interview Wiebe Oosterhoff

Wiebe Oosterhoff is strategisch adviseur Stadsbeheer bij de gemeente Rotterdam en een van de initiatiefnemers van de kopgroep beheer en van de nieuwe leerstoel in wording. Samen met collega’s van de gemeente Rotterdam won hij de IAM-NL Asset Management Award 2020. Wiebe en zijn team keken wel 50 jaar vooruit en formuleerden een duidelijke lange-termijn investeringsstrategie voor het tijdig vervangen en renoveren van assets in de openbare ruimte van Rotterdam. 

Read More

Eerste wetenschappelijke publicatie MPS in vakblad CITIES

Eerste wetenschappelijke publicatie MPS in vakblad CITIES

Vers van de pers het nieuws dat het gerenommeerde internationale vakblad CITIES een artikel publiceert over het programma Managing Public Space. De Wageningse wetenschappers Eva Duivenvoorden, Thomas Hartmann, Marlies Brinkhuijsen en Ton Hesselmans (namens de stichting Managing Public Space) schreven het artikel dat onder de naam Managing public space – A blind spot of urban planning and design zal verschijnen. Een trotse Ton Hesselmans:

Read More